Car stalling randomly
Username
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    Results 1 to 8 of 8
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n notreadytorock\r\n \r\n
    \n\r\n \nnotreadytorock is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Sep 2013
    \r\n
    Location
    Niagara Falls, NY
    \r\n \r\n
    Posts
    29
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n

    \r\n Car stalling randomly\r\n

    \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n Hello all. Having trouble with my S40 again. It keeps stalling on me randomly, no check engine light, but i still have a code P0629 "OBD-II Trouble Code: Fuel Pump "A" Control Circuit High." Once I clear the code it\'s usually fine for a few days. I did replace the PEM last year when I was having issues, with a Xemodex one (which was "refurbished"). So I\'m thinking that went, even though it\'s behaving slightly differently than it was last year. Even when it\'s working fine, fuel pressure will occasionally spike to 85 psi. Fuel pressure sensor was replaced last year with a new unit last year as well. It only has 85k miles, so I can\'t imagine it being anything else.
    \r\n
    \r\nAny ideas before I drop a few hundred for a new PEM?\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n\r\n\n\n'; pd[5120305] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #2\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n evy0311\r\n \r\n
    \n\r\n \nevy0311 is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Aug 2016
    \r\n
    Location
    Ohio, USA
    \r\n \r\n
    Posts
    289
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n Do you have VIDA? I know inside of VIDA with a DiCE unit you can test the fuel pump and stuff. Worth a thought before you drop a lot of money. It\'ll also tell you where exactly to look, etc. But I suspect it might be the OEM since you got a refurbished from xeMODex. Contact them as there might be a warranty as well
    \n
    \nSent from my XT1575 using Tapatalk\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    2006 S40 2.4i FWD
    \r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; pd[5120329] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #3\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n notreadytorock\r\n \r\n
    \n\r\n \nnotreadytorock is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Sep 2013
    \r\n
    Location
    Niagara Falls, NY
    \r\n \r\n
    Posts
    29
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n Unfortunately I do not have a vida, and even worse, the closest dealership tends to be less than cooperative.\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; pd[5120337] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #4\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n evy0311\r\n \r\n
    \n\r\n \nevy0311 is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Aug 2016
    \r\n
    Location
    Ohio, USA
    \r\n \r\n
    Posts
    289
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n Quote Originally Posted by notreadytorock\r\n View Post\r\n
    \r\n
    Unfortunately I do not have a vida, and even worse, the closest dealership tends to be less than cooperative.
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \nI would highly suggest you get VIDA. The first scan really will pay for itself. You can pick it up on Amazon for under 100$. I\'ve already diagnosed the issue I\'ve been having with my car since I bought it last March and I\'ve only had VIDA for 9 days 😃😃
    \n
    \nSent from my XT1575 using Tapatalk\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    2006 S40 2.4i FWD
    \r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; pd[5120345] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #5\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n notreadytorock\r\n \r\n
    \n\r\n \nnotreadytorock is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Sep 2013
    \r\n
    Location
    Niagara Falls, NY
    \r\n \r\n
    Posts
    29
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n At this point, with all of the issues I\'ve had with my car, I just want to fix it long enough to save up some money to trade it in and be done with this godforsaken car.\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; pd[5120353] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #6\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n GRat9717\r\n \r\n
    \n\r\n \nGRat9717 is online now\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n GRat9717\'s Avatar\r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Jan 2013
    \r\n
    Location
    NJ, USA
    \r\n \r\n
    Posts
    1,968
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n Quote Originally Posted by notreadytorock\r\n View Post\r\n
    \r\n
    At this point, with all of the issues I\'ve had with my car, I just want to fix it long enough to save up some money to trade it in and be done with this godforsaken car.
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \nBetter just get rid of it sooner than later then...\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    Garage Queen - 2010 C30 R-Design Vrooooooom
    \r\nDaily - 2016 V60 T5 Drive-E Vrooooooom
    \r\nZichrona Livracha - 2004.5 S40 T5
    \r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; pd[5121841] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #7\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n eff naked teeth\r\n \r\n
    \n\r\n \neff naked teeth is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    May 2016
    \r\n
    Location
    Mount Vernon, WA
    \r\n \r\n
    Posts
    59
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n Buy a used PEM on eBay from a 2007 or newer car. I got mine for $65 and haven\'t had any issues with it.\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    2005 V50 T5 AWD 6MT
    \r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; pd[5202305] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #8\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n notreadytorock\r\n \r\n
    \n\r\n \nnotreadytorock is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Sep 2013
    \r\n
    Location
    Niagara Falls, NY
    \r\n \r\n
    Posts
    29
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n So I replaced the PEM, and moved it inside with the $20 harness so it stays clean and dry. It is running better and hasn\'t stalled at all in the almost two weeks since I\'ve replaced it, but I\'ve been monitoring my fuel pressure with the torque app and once per drive, usually after the first mile or two, the pressure will go up to exactly 85 psi then go back down to normal 43ish psi. Does that seem normal for it to spike like that once, then go back to normal?
    \r\n
    \r\nMy car\'s fuel mileage calculation has been hovering around 16ish mpg (it was 14 prior to PEM replacement) but prior to my issues, it was typically 20ish.
    \r\n
    \r\nThoughts?\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\n\n'; // next/previous post info pn[5120217] = "5202305,5120305"; pn[0] = ",5120217"; pn[5120305] = "5120217,5120329"; pn[5120329] = "5120305,5120337"; pn[5120337] = "5120329,5120345"; pn[5120345] = "5120337,5120353"; pn[5120353] = "5120345,5121841"; pn[5121841] = "5120353,5202305"; pn[5202305] = "5121841,5120217"; // cached usernames pu[0] = guestphrase; pu[57821] = "notreadytorock"; pu[161458] = "evy0311"; pu[52450] = "GRat9717"; pu[147569] = "eff naked teeth"; // -->

    Threaded View

    1. #1
      Junior Member
      Join Date
      Sep 2013
      Location
      Niagara Falls, NY
      Posts
      29

      Car stalling randomly

      Hello all. Having trouble with my S40 again. It keeps stalling on me randomly, no check engine light, but i still have a code P0629 "OBD-II Trouble Code: Fuel Pump "A" Control Circuit High." Once I clear the code it's usually fine for a few days. I did replace the PEM last year when I was having issues, with a Xemodex one (which was "refurbished"). So I'm thinking that went, even though it's behaving slightly differently than it was last year. Even when it's working fine, fuel pressure will occasionally spike to 85 psi. Fuel pressure sensor was replaced last year with a new unit last year as well. It only has 85k miles, so I can't imagine it being anything else.

      Any ideas before I drop a few hundred for a new PEM?