Mid Throttle Power Loss
Username
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    Results 1 to 7 of 7
    1. #1
      Junior Member
      Join Date
      Aug 2018
      Location
      Idaho
      Posts
      266

      Mid Throttle Power Loss

      Cruising in town, around 40-50% throttle my car will go into boost and pull timing resulting in a jerky, almost misfire type, loss of power.

      Car is an 04 M66 VR
      I am tuned stage 3 with the following:

      3inch turbo back
      K24 hybrid
      650cc injectors
      intake and RS4 MAF
      DO88 drop in

      I have included a scan of the symptom for any of the guys who are familiar with reading logs. I have reached out to my tuner, they have so far been little help, stating they cannot see the issue. Told me to look for boost leaks, though I feel like I can clearly see timing being pulled where I am losing power.

      Though if you look in the scan it looks like clear evidence of the timing being pulled...

      Any ideas??
      Issue can clearly be seen around rows 180 and 310....

      Google Docs Link
      https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

    2. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    3. #2
      Junior Member Rodtheviking's Avatar
      Join Date
      Jun 2019
      Location
      Vancouver, WA
      Posts
      103
      Checked the throttle position sensor?

    4. #3
      Junior Member
      Join Date
      Aug 2018
      Location
      Idaho
      Posts
      266
      Quote Originally Posted by Rodtheviking View Post
      Checked the throttle position sensor?
      I have not yet

    5. Remove Advertisements
      SwedeSpeed.com
      Advertisements
       

    6. #4
      Junior Member black944 turbo's Avatar
      Join Date
      Apr 2018
      Location
      Charlotte
      Posts
      284
      Have you checked your two evap check valves? I had very similar symptoms and spent almost a year trying to find it. It ended up that both of my check valves were shot.
      2005 V70R M66, Titanium-Gobi

      1986 944 Turbo, Black-Tan

      Past; 940t wagon, 940, 960 wagon, 240 wagon and several others in the family.

    7. #5
      Junior Member
      Join Date
      Aug 2018
      Location
      Idaho
      Posts
      266
      Yes I have, I have climbed through this car with a spy glass. I'm fairly convinced it's the tune. But I need proof

    8. #6
      I looked on phone, so not very easy to scroll through the lines, but I see an issue at mentioned lines. Somewhat common issue.
      I may be able to look on laptop some day, but it appears as calibration issue.
      2004 S60R MT | Sapphire Black | Atacama | Tuned by myself | And a lot more...

    9. #7
      Junior Member
      Join Date
      Aug 2018
      Location
      Idaho
      Posts
      266
      Contrast, you are correct. It was the tune, I am already working with someone else and the car has woken up.... A bunch of issues my previous tuner had told me were car related have disappeared...

    10. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    Similar Threads

    1. Low power mid throttle, growling/blowing noise
      By WAGONER in forum V70 & V70XC & XC70 (2001-2007)
      Replies: 3
      Last Post: 04-14-2017, 12:37 PM
    2. Replies: 6
      Last Post: 10-21-2016, 10:49 PM
    3. Mid-throttle boost loss
      By Pranner in forum XC60 (2010 - 2017)
      Replies: 7
      Last Post: 07-10-2016, 08:05 AM
    4. T5 Pop noise in mid rev, DRAMATIC loss of power
      By Jacobblount in forum V70 & V70XC & XC70 (2001-2007)
      Replies: 8
      Last Post: 07-01-2008, 12:40 AM
    5. Power loss and throttle issues
      By iainmd in forum S40 & V50 (2005-2012)
      Replies: 20
      Last Post: 02-11-2008, 07:27 AM