cooling fan issues
Username
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    Results 1 to 2 of 2
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n [email protected]\r\n \r\n
    \n\r\n \nMikelanglois@live.com is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Mar 2019
    \r\n \r\n \r\n
    Posts
    3
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n

    \r\n cooling fan issues\r\n

    \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n Greetings, I have had issues with the cooling fan on my 2002 V70 X/C. First it overheated and I noticed that the connector between the fan and the wiring harness had melted. Fixed this and thought the problem was fixed. The car again got hot and the fan did not start. I check and found no voltage at the connector. Went looking for a fuse, but can\'t seem to find one. Anyone have any suggestions?\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n\r\n\r\n\n\n'; pd[7492155] = '\n\n\r\n
  • \r\n\r\n\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n #2\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \n
    \r\n bigtimemcalpine\r\n \r\n
    \n\r\n \nbigtimemcalpine is offline\r\n\n\r\n \r\n
    \r\n \r\n Junior Member\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    Join Date
    Apr 2013
    \r\n
    Location
    Toronto, Canada
    \r\n \r\n
    Posts
    842
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n \r\n

    \r\n cooling fan issues\r\n

    \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n Yeah, give up on troubleshooting and just go pick up a replacement fan at wreckyard for a few $.
    \n
    \nOh wait did you mean no voltage feed TO fan? Hmmm. But maybe there is only voltage under certain conditions? Ie when fan needs to be on...have you got VIDA? You could turn fan on through controls to verify that it works. Or I suppose you could wire up 12v to fan and manually drive it.
    \n
    \n
    \n2002 V70XC, 2003 V40, 2004 S60, 2010 V70\r\n
    \r\n
    \r\n\r\n \r\n
    \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n Last edited by bigtimemcalpine; 01-14-2020 at 07:22 AM.\r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
    2010 V70 3.2 125,000miles
    \r\n2002 V70XC, 175,000 miles
    \r\n2004 S60 2.5T, 160,000 miles
    \r\n \r\n \r\n
    \r\n \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n -' + '->\r\n
    \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n Reply With Quote Reply With Quote \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n -' + '->\r\n
    \r\n
    \r\n
    \r\n
  • \r\n\r\n\n\n'; // next/previous post info pn[7492025] = "7492155,7492155"; pn[0] = ",7492025"; pn[7492155] = "7492025,7492025"; // cached usernames pu[0] = guestphrase; pu[303109] = "[email protected]"; pu[54409] = "bigtimemcalpine"; // -->

    Threaded View

    Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    1. #1

      cooling fan issues

      Greetings, I have had issues with the cooling fan on my 2002 V70 X/C. First it overheated and I noticed that the connector between the fan and the wiring harness had melted. Fixed this and thought the problem was fixed. The car again got hot and the fan did not start. I check and found no voltage at the connector. Went looking for a fuse, but can't seem to find one. Anyone have any suggestions?

    Similar Threads

    1. Cooling Fan Issues - 2009 S40 non turbo
      By CjTari in forum S40 & V40, V40CC (CMA: 2019- )
      Replies: 0
      Last Post: 06-20-2018, 08:28 PM
    2. Electric cooling fan issues
      By Gc52 in forum XC90 (SPA: 2016 - )
      Replies: 2
      Last Post: 06-01-2017, 01:05 PM
    3. please help...cooling fan issues....i think
      By wangus in forum S40 & V50 (2005-2012)
      Replies: 9
      Last Post: 02-15-2017, 06:58 PM
    4. Cooling Fan Issues, Can't Get It To Cool Antifreeze
      By smiles850 in forum 850 (1993-1997)
      Replies: 3
      Last Post: 05-16-2012, 06:16 PM
    5. Electric Cooling Fan not working
      By volvoman13 in forum 850 (1993-1997)
      Replies: 0
      Last Post: 05-01-2010, 07:55 PM