Codes From The Dead
Username
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    Results 1 to 4 of 4
    1. #1
      Junior Member
      Join Date
      Jan 2020
      Posts
      39

      Codes From The Dead

      My DIM decided to light up again today while driving, albeit a bit more... dim... than usual.
      Today I learned the screen itself is fine, I'm guessing wiring maybe?
      Any suggestions as to what may have thrown this pleasant code?
      Anything is more specific than the info I have now, and is greatly appreciated.

      '05 V70R

    2. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    3. #2
      Junior Member
      Join Date
      Sep 2015
      Location
      Southern PA
      Posts
      725
      Quote Originally Posted by Studmuffin View Post
      My DIM decided to light up again today while driving, albeit a bit more... dim... than usual.
      Today I learned the screen itself is fine, I'm guessing wiring maybe?
      Any suggestions as to what may have thrown this pleasant code?
      Anything is more specific than the info I have now, and is greatly appreciated.

      '05 V70R
      Weird. Any extra canbus devices on your network? CFE, etc?

      Me: 2007 VR gt Slicktop Titanium Grey/Nordkap Wife: 2015 XC60 T6 AWD Ocean Race Past: 2006 V70 2.5T Willow Green/Oak, 2005 S60 2.5T AWD Silver/Black, 1991 745 White, 1982 242 GL Silver
      Me: 2007 VR gt Slicktop Titanium Grey/Nordkap Wife: 2015 XC60 T6 AWD Ocean Race
      Past: 2006 V70 2.5T Willow Green/Oak, 2005 S60 2.5T Silver/Black, 1991 745 White auto, 1982 244 Silver 4spd w/od

    4. #3
      Junior Member
      Join Date
      Jul 2013
      Location
      Georgia
      Posts
      364
      Might be time for one of these -

      https://xemodex.com/us/product/drive...-862473-10-20/

      Here's a diagnostic flow chart - they think scrambled messages mean DIM needs to be fixed.

      https://xemodex.com/us/knowledgebase...ic-flow-chart/

    5. #4
      Junior Member
      Join Date
      Jan 2020
      Posts
      39
      Thanks for the input.
      I do not currently have any extra CFE programs on my CanBus. To my knowledge, the wagon is entirely stock. At 225k though, I'm not surprised about any issues that may pop up.
      I guess I will be looking into the Xemodex fix.
      Thank you thank you!

    6. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    Similar Threads

    1. codes codes codes!!!
      By CesarT5 in forum S60 (2001-2010)
      Replies: 4
      Last Post: 01-24-2014, 01:50 PM
    2. Codes, Codes and more Codes.....
      By dufferdude in forum R Forum (2004-2007)
      Replies: 3
      Last Post: 09-20-2012, 10:53 AM
    3. DEAD DEAD DEAD
      By Kodabear in forum XC90 (2003 - 2014)
      Replies: 15
      Last Post: 04-30-2008, 03:05 PM
    4. Replies: 26
      Last Post: 12-14-2006, 11:46 AM
    5. Dead Light Warning but no dead lights?
      By yieldsign2 in forum 740 & 760 (1982-1992)
      Replies: 1
      Last Post: 09-04-2005, 12:05 AM